Friday's Tip: 9 χρήσεις για τα παλιά καλσόν!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλες έχετε παλιά καλσόν στο σπίτι και πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα πετάτε αρκετά καλσόν που έχουν χρησιμοποιηθεί! Ψάξαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε να βρούμε εννέα επιπλέον χρήσεις για ένα καλσόν πριν το ξεφορτωθείτε για πάντα!



1. Ξεβάψτε τα νύχια σας
Κόψτε το σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και χρησιμοποιήστε για να ξεβάψετε τα νύχια σας. Είναι καλύτερα από το βαμβάκι και αφήνουν λιγότερη βρωμιά στα δάχτυλα

2. Βρείτε χαμένα αντικείμενα
Συχνά σας πέφτουν μικρά αντικείμενα στο σπίτι όπως σκουλαρίκια ή μία βίδα και ψάχνετε επί ώρες να τα βρείτε; Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι να "φορέσετε" ένα καλσόν στην άκρη της ηλ. σκούπας και να βρείτε το χαμένα σας αντικείμενο!


3. Ξεσκονίστε
Ιδανικό για ράφια, βιβλιοθήκες ή μικρές επιφάνειες! Φορέστε στην παλάμη σας το καλσόν και σκουπίστε απαλά. Η σκόνη μαγνητίζεται επάνω στο καλσόν.

4. Φιλτράρετε τη μπογιά
Κόψτε το καλσόν ώστε να έχετε ένα ωφέλιμο κομμάτι και τεντώστε το πάνω σε έναν άδειο κουβά. Ρίξτε μετά σιγά σιγά τη μπογιά που θέλετε να φιλτράρετε ώστε στον κουβά να πέσει μόνο η καθαρή μπογιά.

5. Διατηρήστε τα πινέλα
Κόψτε το παλιό σας καλσόν ώστε να απομεινει περίπου 10cm από τη μύτη. Αφού τελειώσετε το βάψιμο και έχετε ξεπλύνει το παλιό σας πινέλο "φορέστε" του το καλσόν και διατηρήστε μαλακό το πινέλο σας.

6. Προστατέψτε τον κήπο σας
Αν καλλιεργείτε καρπούζια ή πεπόνια μπορείτε να φορέσετε ένα καλσόν στο μισοανεπτυγμένο φρούτο σας ώστε να το προστατέψετε από επιθέσεις κουνελιών ή άλλων τρωκτικών. 


7. Δημιουργήστε αρωματικά για την ντουλάπα σας
Τα καλσόν έχουν την ιδιότητα να αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Κόψτε το καλσόν σε μικρά κομμάτια και γεμίστε το με αρωματικά pot pourri. Ράψτε ή κλείστε το περιμετρικά με συρραπτικό και βάλτε το σε συρτάρια ή σε ντουλάπες.

8. Ελέγξτε για ακίδες
Πόσες φορές σας έχει καρπωθεί ακίδα; Άσχημη εμπειρία. Αν πρέπει να δοκιμάσετε μία ξύλινη επιφάνεια αν είναι λεία χωρίς ακίδες, φορέστε ένα παλιό καλσόν στο χέρι σας και περάστε το απαλά από την επιφάνεια. 


9. Καθαρίστε μεταλλικές επιφάνειες.
Μαζέψτε 3-4 παλιά καλσόν και βάλτε μέσα σε ένα άλλο φτιάχνοντας ένα σφουγγάρι ή φορέστε αρκετά μαζί στην παλάμη σας και καθαρίστε μεταλλικές επιφάνειες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο καθαριστικό ή σκέτο νερό. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! 

This entry was posted on Friday, August 24, 2012 and is filed under ,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply