Το πρώτο σουτιέν Push Up! Ποιος το εφηύρε;

Εχουμε να ευχαριστησουμε για τη φημη και διάδοση του πρώτου push-up σουτιέν έναν βετεράνο του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Οι στηθόδεσμοι έγιναν κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας το 1907. Ο κόσμος όμως έπρεπε να περιμένει μέχρι ο Frederick Mellinger εμπνευστεί απο τους άλλους στρατιώτες ώστε να κατασκευάσει ένα πιο σέξι σουτιέν.

Ο Mellinger, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times,  ακολουθώντας τη συμβουλή των φίλων του σχεδίασε κομμάτια ύφασμα τα οποία θα προτιμούσαν οι γυναίκες πάνω απο τις επιλογές που είχαν σε στηθόδεσμο εκείνη την εποχή. Επιστρέφοντας σπίτι του απο τον πόλεμο το 1946, άνοιξε μια επιχείρηση εσωρούχων, τη γνωστή σήμερα Fredrick’s of Hollywood.

Το 1948, ο Mellinger παρουσίασε στον κόσμο το πρώτο push-up σουτιέν, το οποίο ονόμασε ‘’ Rising Star’’. Αν και είναι ευρέως γνωστό οτι ο σχεδιαστής του πρώτου push-up σουτιέν είναι ο Mellinger, πρόσφατα χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, καθώς βρέθηκε ένα λευκό παραγεμισμένο σουτιέν του 1880 στις συλλογές του μουσείου επιστήμης του Λονδίνου.




Απο ό,τι φαίνεται το πρώτο push-up σουτιέν χρονολογείται απο το 1880. Αναφεροόμαστε σε ένα ενισχυμένο σουτιέν που βρέθηκε στην αποθήκη του μουσείου επιστήμης του Λονδίνου και πιστεύεται ότι είναι η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός  σουτιέν με ενίσχυση ώστε να δώσει στις γυναίκες την όψη ενός πιο καλοσχηματισμένου και πλούσιου μπούστου, με τον ίδιο τρόπο με ένα σύγχρονο push-up σουτιέν
 

Μέχρι το 1907, σύμφωνα με το περιοδικό Vogue, το σουτιέν ήταν είδος πολυτελείας, διαθέσιμο μόνο σε πλούσιες γυναίκες και ραμμένο πάντα στα μέτρα της καθε μιας ξεχωριστά. Το μέγεθος ενός σουτιέν χωρισμένο σε διάφορες cup παρουσιάστηκε στις Η.Π.Α. γύρω στο 1930.

Το συγκεκριμένο εσώρουχο αποτελεί μέρος έκθεσης στο Λονδίνο μαζί με άλλα καλλυντικά και είδη καλλοπισμού που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες τον 19 αιώνα, όπως ψεύτικα φρύδια κατασκευασμένα απο γούνα και επιθέματα για την κάλυψη σημαδιών ή κυλίδων στο πρόσωπο.





This entry was posted on Monday, October 15, 2012 and is filed under ,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply