spaghetti aglio olio – The way I like it


Η σάλτσα Aglio Olio, δηλαδή σκόρδο λάδι, είναι η πιο απλή σάλτσα που θα συναντήσετε στην ιταλική κουζίνα. Φημολογείται, ότι η σάλτσα αυτή, που συνοδεύει αποκλειστικά σπαγκέτι, ήταν το αγαπημένο πιάτο των νονών της μαφίας. Την έχω δοκιμάσει σε διάφορές παραλλαγές, καταλήγοντας κατά τη γνώμη μου στην απόλυτη ισορροπία γεύσεων. Ένα πιάτο πικάντικο που θα ξεσηκώσει τις γαστρiμαργικές σας διαθέσεις. Δοκιμάστε το με τη συνοδεία τραγανιστών σκορδόψωμων και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Για 4-6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 5΄
Χρόνος μαγειρέματος: 15΄

Υλικά:

1 πακέτο σπαγκέτι
6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
150 γραμμάρια ελιές γίγας (χωρίς κουκούτσι)
1-2 φρέσκα ή αποξηραμένα τσίλι
200 γ. παρμεζάνα τριμένη
Δενδρολίβανο
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Προετοιμασία

Βράζουμε τα σπαγκέτι για 8 με 10 λεπτά έχοντας προσθέσει στο νερό λίγο αλάτι. Αφαιρούμε τα μακαρόνια από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο. Προσοχή, το λάδι δεν πρέπει να κάψει γιατί το σκόρδο θα μαυρίσει και θα πικρίσει το πιάτο μας. Ψιλοκόβουμε το τσίλι και το προσθέτουμε στο ελαιόλαδο μαζί με τις ελιές. Τελειώνουμε με λίγα φύλλα δενδρολίβανου το αλάτι, το πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας την παρμεζάνα και τη γαλέτα. 

Συνταγή: K.T.Chef

This entry was posted on Monday, November 12, 2012 and is filed under ,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply